Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÁRKONYOS RAGULEVES

2008.01.07

 p1350163-dd.jpg

 

Hozzávalók:

50 dkg hús (lehet bármilyen hús: marha, sertés, csirke, pulyka ízlés szerint), 20 dkg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, esetleg zeller), 30 dkg zöldség (lehet zöldborsó, kelbimbó, karalábé, zöldbab, karfiol, gomba...), 1 nagyobb vöröshagyma, só, örölt bors, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 evőkanál apróra vágott tárkony, 1 kis pohár (kb. 1,5 dl) tejföl, 1 evőkanál étolaj.

   

p1060471-dd.jpg

    

Elkészítés:

A húst és a zöldségféléket megtisztítjuk, földaraboljuk.

Az olajon átpirítjuk a húsdarabokat, amíg minden oldalukon kifehérednek, a húshoz adjuk a fölaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, kevergetjük pár percig, aztán felöntjük két liter forró vízzel. Beletesszük a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát, a csokorba kötött petrezselyemzöldet és tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul.

Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségféléket.

Amikor a zöldségek megpuhultak, kivesszük a levesből a petrezselyemcsokrot és a hagymát.

A levesestányérokba egy-két evőkanálnyi tejfölt teszünk, erre merjük rá a forró levest.

 

Tipp:

A levest érdemes néhány csepp citromlével vagy ecettel savanyítani. A tetejét megszórhatjuk friss tárkonnyal.

   

p1220453-dd.jpg 

p1350154-dd.jpg

    

Készítheted a levest úgy is, hogy a vízzel felöntés előtt megszórod az átpirított húst és zöldséget egy teáskanál őrölt pirospaprikával. Nagyon finom ízt ad neki.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.