Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TEJSZÍNES GOMBÁS CSIRKE

2008.01.07

Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg csirkehús (lehet csirkemell, csirkecombfilé vagy 1 kg csirkecomb csontjával együtt), 30-40 dkg gomba, 2 dl tejszín, negyed mokkáskanál őrölt bors, 1 fej mogyoróhagyma vagy kisebb vöröshagyma, 1 evőkanál vaj  (kb. 3 dkg), 1 evőkanál étolaj, 10-15 szál petrezselyemzöld.

 

p1400454-dd.jpg

   

Elkészítés:

A csirkehúst megtisztítjuk, feldaraboljuk.

Fölmelegítjük az olajat és a vajat. (Használhatsz csak vajat is, de önmagában elég könnyen megég és megkeseredik, ezért szoktam kis étolajat adni hozzá.) A zsiradékban gyakran megkeverve átpirítjuk a húst, amikor színesedni kezd, rászórjuk az apró kockákra vagy vékony karikákra vágott hagymát, együtt tovább sütjük, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a megtisztított, fölszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, amíg a gomba levet nem ereszt. Mikor a gomba levet eresztett, beleöntjük a tejszínt, a lángot kicsire vesszük, az ételt letakarjuk, és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Közben a szaft is besűrűsödik.

Mikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, az ételbe szórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és még 5-6 percig főzzük.

A tejszínes csirkét rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

 

Tipp:

Ezt az ételt természetesen készítheted például pulykából is.

 

p1040043-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tejszínes gombás csirke

(Ági, 2013.01.18 14:13)

Megcsináltam ezt a nagyon finom tejszínes gombás csirkét. Isteni volt!

a recepthez

(Lapos Elemer, 2012.12.04 21:27)

+1 tipp: a gomba akkor ereszt levet, ha rateszed a fedot, mikozben rotyog!;)

Tejszínes gombás csirke

(Kata, 2011.05.24 15:13)

Elkészítettem, nagyon finom lett. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a gombás ételeket, próbálja ki. Gyorsan kész van. Egy kicsit változtattam a recepten, nem raktam bele petrezselymet és borsikafű helyett kakukkfüvet használtam. Köszi Szamóca, eddig egy recepted sem okozott csalódást:-)