Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


GOMBÁS HÚS

2008.01.23

Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb sertéskaraj-szelet, 30 dkg megtisztított, szeletelt gomba, 1 kis fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 1 dl tejszín, 1 kiskanál pirospaprika, étolaj, só, őrölt bors, 5 dkg liszt.

    

Kép

    

A hússzeletek mindkét oldalát szórjuk be sóval és őrölt borssal, aztán tegyük őket pár órára a hűtőbe.
Egy serpenyőben forrósítsunk 3-4 evőkanálnyi olajat. A hússzeleteket forgassuk meg lisztben, aztán tegyük az olajba, és mindkét oldalukat süssük pirosra.  Utána vegyük ki  őket a sütőedényből és tegyük félre.
A hússütés után visszamaradt olajba tegyük bele a hagymakockákat és a gombát, pirítsuk át, aztán szórjuk meg a paprikával, ízesítsük sóval, borssal, és öntsük föl annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Tegyük a mártásba a megsült hússzeleteket, és főzzük addig, amíg a hús teljesen megpuhul. Közben, ha kell, pótoljuk a vizet, de csak annyival, hogy éppen ellepje az ételt. Amikor a hús megpuhult, öntsük föl a tejszínnel, és forraljuk össze (kb. 7-8 perc).

Tésztával, krumplikrokettel vagy rizzsel tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gombás husrol

(Dede, 2012.11.17 14:04)

nagyon jol sikerult koszonom a receptet

gomba husal

(heni, 2012.09.22 21:42)

jo lehet

Szuper a gombás hús:-)

(Erika, 2011.11.05 19:26)

Kedves Szamóca! Nagyon finomra sikerült ez a gombás hús,én borjúból készítettem,és nagyon finom lett.Köszönöm!

holnapi ebéd fözés:)

(timo, 2011.04.16 22:05)

elolvasás alapján tetszik a recept.kezdöként remélem sikerül megcsinálni:)

Tejszínes, gombás hús

(Szamóca, 2010.03.29 14:19)

Szia Zsuzsi!
Nagyon örülök, hogy ízlett.

az ételröl.

(zsuzsi, 2010.03.29 14:11)

Kipróbáltam nagyon finom volt. elöre is köszi a receptet.Ha tudsz még finomat akkor ird le nekem. jazmin29@citromail.hu

gombáshús

(haspók, 2009.11.22 15:11)

zsííír