Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÉSZTA HÚSGOLYÓKKAL

2012.03.22

Hozzávalók:

35-40 dkg száraztészta.

A fasírtokhoz: 30 dkg finomra darált hús, 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 1 db tojás, 1 mokkáskanál só, egy-két csipetnyi őrölt bors, egy evőkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma reszelve.

A mártáshoz: 20 dkg darált hús, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 7-8 dl sűrű paradicsomlé, 1 kiskanálnyi apróra vágott friss bazsalikom, kakukkfű és oreganó (ha nincs friss fűszernövény otthon, csak szárított, akkor a szárítottból elég egy mokkáskanálnyi), só, cukor.

  

p1150395-dd.jpg

  

Elkészítés:

A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, és apró fasírtokat készítünk.

Egy-két evőkanál olajon üvegesre sütjük az apró kockákra vágott vöröshagymát, beletesszük a 20 dkg darált húst, belereszeljük a fokhagymát, és állandóan kevergetve megpirítjuk a húst. Ezután felöntjük paradicsomlével, megsózzuk, hozzáadunk egy kis cukrot (a paradicsom savanyúságától függő mennyiségben), beleszórjuk a fűszernövényeket. A mártást 10 percig főzzük. (Ha nagyon besűrűsödne, kis vizet adunk hozzá.) Ezután beletesszük az apró fasírtokat, és újabb 10 perc alatt összefőzzük az egészet.

A kész mártást sós vízben kifőzött tésztával összeforgatva tálaljuk. Az ételt megszórhatjuk reszelt sajttal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.