Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÖLTÖTT CSIRKE HAGYOMÁNYOSAN

2013.12.04

Hozzávalók:

4 csirkecomb, 3 szikkadt zsemle, 25 dkg gomba, 25 dkg csirkemáj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, negyed kávéskanál őrölt bors, csipetnyi morzsolt majoranna, 1 evőkanál étolaj, só.

p1470360-dd.jpg

 

Elkészítés:

A zsemlét összetépkedjük, és meleg vízbe áztatjuk. A csirkecombot alaposan megmossuk, majd besózzuk.
A kis kockákra vágott hagymát üvegesre sütjük az olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát és a felkockázott májat. Sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és addig pároljuk, míg el nem fő a leve.  A zsemléből kicsavarjuk a vizet, és a májas gombához keverjük. Ezután a tölteléket langyosra hűtjük.
A langyos töltelékbe belekeverjük a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Nagyon alaposan összedolgozzuk, majd óvatosan a csirkecombok bőre alá nyomkodjuk. A húst sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, szorosan lefedjük alufóliával, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és az ételt 15-20 perc alatt megpirítjuk. (Ha a combok megtöltése után marad a töltelékből, gombócokat formázunk belőle, és a hús mellé tesszük a tepsibe, a hússal együtt megsütjük.)

 

Tipp:
Egész, konyhakész (fej, lábak és belsőségek nélküli) csirkéből is készíthetjük. Ebben az esetben megtöltjük a mell bőrét is. A töltelékbe a gombával együtt 15 dkg zöldborsót is tehetünk. Van, aki kis őrölt pirospaprikával is fűszerezi.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hianyzik az otthoni konyha

(Tunde, 2014.09.05 20:03)

Kiprobalom ezt az izletesen hangzo receptet.
Kulfoldon elo magyar vagyok es nagyon hianyzik a otthoni konyha. Olyan recepteket keresek amihez a hozzavalokat itt is be tudom szerezni.