Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TÖLTÖTT PAPRIKA

2008.01.07

Hozzávalók (4 személyre):
Fél kiló darálthús, 8 tölteni való zöldpaprika, 3 kg paradicsom (vagy két liter sűrű paradicsomlé), 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál finomliszt, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 1 csapott evőkanál pirospaprika, csipetnyi bors, só, cukor, 2 tojás, egy csokor zellerlevél, 20 dkg majdnem teljesen megfőtt rizs. A húsgombócba egy evőkanál Knorr fasírtfűszert is szoktam rakni.

Köretnek: 1 kg sós vízben főtt krumpli.

  

Kép

  

Elkészítés:
Majdnem puhára főzzük a rizst, aztán hűlni hagyjuk.
A zöldpaprikát megmossuk és kicsumázzuk.
Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk, levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és a paprikás hagymát az egy nagyobb tálban előkészített darálthúsra öntjük. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük a rizst, beletesszük a fasírtfűszert, és jól összedolgozzuk.
A zöldpaprikákat ezzel a töltelékkel töltjük meg. Ha marad még hús, abból gombócokat formálunk.
A paradicsomot áttörjük vagy paradicsomdarálón ledaráljuk. A paradicsomlét egy nagy fazékba öntjük. Sózzuk, cukrozzuk, egy csokor zellerzölldet rakunk bele, és főzni kezdjük.
Amikor forrni kezd, óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat és a húsgombócokat. Kb. fél órán keresztül nagyon lassú tűzön (a paradicsomlé éppen csak gyöngyözzön) főzzük.
Ezután két evőkanál lisztet csomómentesre keverünk két deci vízzel. Ezt a keveréket egy szűrőn át a paradicsomhoz öntjük. Jól elkeverjük, aztán az újraforrástól számítva még öt percig főzzük. Végül a mártást sóval, cukorral utánaízesítjük. A zellerlevelet kivesszük belőle.

Sós főtt krumplival tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.