Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ÚJHÁZY TYÚKHÚSLEVES

2012.05.22

Hozzávalók:

1 konyhakész tyúk, 2-3 közepes sárgarépa, 2 közepes petrezselyemgyökér, negyed közepes zellergumó, nagyságától függően fél vagy negyed karalábé, 1 vöröshagyma, 4-5 gomba, 20 dkg zöldborsó, néhány rózsa karfiol (15-20 dkg), 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, só, egész bors, 20 dkg cérnametélt.

 

p1180526-dd.jpg

 

Elkészítés:

A húst nagyobb darabokra vágjuk, és annyi hideg vízben, ami jó bőven ellepi a legkisebb lángra tesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját és megsózzuk. Hozzáadjuk az egészben hagyott vöröshagymát, a fokhagymagerezdet, 8-10 szem borsot, a kicsumázott, de egészben hagyott paprikát és az egész pardicsomot. Éppen csak gyöngyözve főzzük tovább.

Amikor a hús már kezd megpuhulni, a levesbe tesszük a csokorba kötött petrezselymet és a megtisztított zöldségeket is. A zöldségekkel együtt a tyúkot továbba is nagyon kis lángon vajpuhára főzzük.

Közben egy fazék sós vízben kifőzzük a cérnametéltet. (Vigyázat, ne főzzük túl! Pár perc alatt elkészül.)

Mikor a hús megpuhult, kivesszük a levesből a zöldségekkel együtt. A levet nagyon sűrű lyukú szitán átszűrjük.

 

Tálaláskor minden tányérba teszünk a vékony hasábokra vágott zöldségekből és az ízlés szerint feldarabolt húsból valamint a kifőtt cérnametéltből. Erre merjük a tűzforró levest.

A főtt hús egy részét adhatjuk külön tálon valamilyen mártással.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.