Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ÚJKRUMPLI PULYKARAGUVAL

2008.01.05

Hozzávalók (4 személyre):
egy-másfél kiló megtisztított újkrumpli, étolaj.
A raguhoz:
fél kiló kockákra vágott pulykahús (pulykamell vagy -comb), negyed kiló  megtisztított, felszeletelt gomba, 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva, 2 dl tejföl, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál étolaj, pirospaprika
, só,
őrölt bors. 

 

Kép

 

Elkészítés:
Az olajon állandóan kevergetve megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a húskockákat és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amgí a hús meg nem puhul (közben apránként pótoljuk az elpárolgó vizet). Amikor a hús megpuhult, belekeverjük tejfölt és a mustárt, és még 8-10 percig főzve besűrítjük.

A krumplit bő forró olajban megsütjük. A tányérokon a krumpli tetejére halmozzuk a ragut, és az ételt rögtön tálaljuk.

(A ragut kicsit sósra, borsosra, fűszeresre csináljuk, mert a krumplin semmilyen fűszer nincs, a hús adja a fűszerezését.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szia Gergő!

(Szamóca, 2008.06.10 13:22)

El lehet készíteni abból is. :)

kérdés

(Gergő, 2008.05.14 13:20)

nem lenne ez jobb disznóhúsból?