VASI PECSENYE
Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet sertéshús (szűzérme, karaj vagy tarja), 1 nagyobb vagy két kisebb fej fokhagyma, tej, só, őrölt feketebors, liszt, őrölt pirospaprika, étolaj.
A körethez: két fej hagyma (ha van, egy lila- és egy vöröshagyma).
Elkészítés:
A fokhagymát megpucoljuk.
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, besózzuk és egymásra rakjuk egy lezárható edénybe úgy, hogy a szeletek közé fokhagymagerezdeket szórunk. A húst leöntjük annyi tejjel, amennyi éppen ellepi. Az edényt lezárjuk, és minimum 1 órára, de ha lehet, egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.
A bepácolt húst kivesszük a tejből, alaposan lecsöpögtetjük.
Egy tálban összekeverünk kb. 10-15 dkg lisztet egy evőkanál pirospaprikával és egy csipet borssal.
A hússzeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben, aztán egy serpenyőben, ujjnyi olajban megsütjük őket.
Megpucoljuk a két fej hagymát. Szeletekre vágjuk őket, és a karikákat szétválasztjuk egymástól. A hagymakarikákat is megforgatjuk a paprikás lisztben, aztán olajban kisütjük őket.
Tálalásnál a ropogós, sült hagymakarikákat a húsra halmozzuk.
Jó étvágyat!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
én is szeretek enni, és imádom a fokhagymá sülteket
köszönet
(V-né Tímea, 2009.10.15 07:47)
Gyakran kell elkészítenem ezt az ételt, mióta itt ahonlapon megismertem. A férjem egyik kedvence.
Köszönjük a fáradságát és a sok jó receptet.
Újra csak erőt kívánok a finom receptekhez.
Vasi pecsenye
(Szamóca, 2009.08.01 22:16)
Szia!
Nagyon örülök, hogy neked is ízlett. Az én családom nagyon szereti.
(Már csak azért is szívesen készítem ezt az ételt, mert arról a vidékről származnak az őseim.)
vasi pecsenye
(dagmar, 2009.08.01 21:51)
Szia!
Ma ezt készítettem ebédre, és nagyon finom lett! Köszi a receptet.
Szia! :)
(Szamóca, 2009.05.24 10:04)Nagyon remélem, hogy nektek is ízlik majd. Jó étvágyat hozzá!
Vasi pecsenye
(lylus, 2009.05.24 09:41)Nagyon tetszik, ma ez lesz az ebéd. Hagymakarikákkal még nem készítettem, biztos isteni finom lesz. Köszi.
kajárol
(papo, 2013.03.21 08:06)