Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VIRSLIPÖRKÖLT

2008.01.03

Hozzávalók (4 személyre):

2 fej apró kockákra vágott vöröshagyma, 8-10 viszonylag széles karikákra vágott virsli, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, só, negyed kávéskanál őrölt bors, olaj, fél kávéskanál mustár, 4 evőkanál étolaj, két-három evőkanál lecsó (vagy egy zöldpaprika és egy paradicsom).

 

Kép 

 

Elkészítés:

Két evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, rögtön lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lecsót vagy a lehéjazott paradicsomot és a paprikát, enyhén megsózzuk, borsozzuk, felöntjük egy pohár hideg vízzel, és visszatesszük főzni legalább negyed órára. (Közben az elpárolgó vizet apránként pótoljuk.) 

Egy másik  edényben két kanál olajat hevítünk. Beleöntjük virslikarikákat, és megpirítjuk őket. Amikor a virslidarabok barnulni kezdenek, hozzájuk öntjük a másik edényben főzött pörköltalapot, ha kell, utánsózzuk, és pici mustárt keverünk bele, aztán kb. 10 perc alatt összefőzzük.

Rizzsel, nokedlivel vagy spagettivel tálaljuk. Adhatjuk főzelékekhez feltétnek is.

A gyerekek általában nagyon szeretik.

  

p1340471-dd.jpg

  

Tipp:

Ezt az ételt készítheted szafaládéból, krinolinból vagy kockákra vágott párizsiból is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.