Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


VÖRÖSBOROS SZŰZÉRMÉK

2012.01.20

VÖRÖSBOROS, MAZSOLÁS SZŰZÉRMÉK

 

Hozzávalók:

50 dkg szűzpecsenye, 10 dkg mazsola, 2 közepes lila hagyma, 3 dl vörösbor, 1 evőkanál méz, őrölt bors, só, étolaj.

  

p1200110-dd.jpg

 

Elkészítés:

A megtisztított húst a rostjaira merőlegesen jó kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hússzeleteket tenyérrel kissé lenyomkodjuk, meglapítgatjuk. Nem klopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál étolajon mindkét oldalán 2-3 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

A visszamaradt olajban a karikákra vágott hagymát a mézzel két percig kevergetjük, majd felöntjük a vörösborral, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor beletesszük a szűzérméket és a mazsolát. 15 perc alatt összeforraljuk az ételt. Végül ha kell, sóval, borssal, utánízesítjük.

  

p1200111-dd.jpg

 

  

VÖRÖSBOROS, GOMBÁS SZŰZÉRMÉK

 

p1110165-ddd.jpg

  

Hozzávalók:

50 dkg szűzpecsenye, 25 dkg gomba, 2 közepes lila hagyma, 3 dl vörösbor, 1 teáskanál méz, őrölt bors, kakukkfű, só, étolaj.

 

p1110169-ddd.jpg

  

Elkészítés:

A megtisztított húst a rostjaira merőlegesen jó kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hússzeleteket tenyérrel kissé lenyomkodjuk, meglapítgatjuk. Nem klopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál étolajon mindkét oldalán 2-3 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

A visszamaradt olajban a gombát és a karikákra vágott hagymát csipetnyi kakukkfűvel ízesítve két percig kevergetjük, majd felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a mézet, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor beletesszük a szűzérméket, és még 10 percig összeforraljuk az ételt. Végül ha kell, sóval, borssal, kakukkfűvel utánízesítjük.

   

p1110180-ddd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.