ZÖLDBORSÓS RAGULEVES
Hozzávalók:
50 dkg hús (lehet bármilyen hús: marha, sertés, csirke, pulyka ízlés szerint), 50 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet), 50 dkg krumpli, 1 nagyobb vöröshagyma, 2 evőkanál zöldséges ételízesítő, só, őrölt bors, 1 nagy csomag petrezselyemzöld, 1 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd az olajon addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Felöntjük két liter forró vízzel. Beletesszük a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát, a csokorba kötött petrezselyemzöldet, az ételízesítőt. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön éppen csak gyöngyözve tovább főzzük. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót valamint a kockákra vágott krumplit. (Úgy jó, ha a leves nagyon sűrű, egytálétel jellegű.) Mikor a zöldségek is megpuhultak, kivesszük a petrezselyemcsokrot és a hagymát. Az ételt forrón tálaljuk.