Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ZSÍRBAN SÜLT MÁJ

2013.10.05

Hozzávalók:

1 kg máj (lehet csirke-, pecsenyekacsa-, pulykamáj is), 1 kg zsír (legjobb a kacsa- vagy libazsír, de megfelelő a disznózsír is), 2-3 nagyobb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, csipetnyi őrölt bors, 1 kávéskanál só.

 

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk, és kisebb, de nem apró darabokra vágjuk. A zsírt lezárható, hőálló edényben felolvasztjuk. Beletesszük a májat, a felkarikázott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát valamint a borsot és a majoránnát. Lezárjuk, és 100 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük. Ezután hozzáadjuk a sót, és zárható tetejű üvegekbe töltjük úgy, hogy a májat mindenütt ellepje a zsír. Hűvös kamrában sokáig eláll. Felbontás után hűtőgépben tároljuk.

 

p1440169-ddddd.jpg

  

Tipp:

Fűszerezni ízlés szerint erősebben és más fűszerekkel is lehet, de enyhe fűszerezéssel többféleképpen tálalható, többféle zöldség, savanyúság illik hozzá. A sózást azért nem kell eltúlozni, mert kenyérre kenve, fogyasztás előtt is sózható.
Az elkészült májból késes aprítóval házi májkrémet is készíthetünk. Érdemes kipróbálni. A májkrémet elkészítés után hűtőgépben tároljuk.


p1760931-dd.jpg
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.