Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BÉCSI JEGES KÁVÉ

2008.01.29

jegeskave001-ff.jpg Hozzávalók:

1 dl tejszínből 2 evőkanál cukorral (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszerrel) vert kemény tejszínhab, 1 dl (hideg!) erős feketekávé.

Elkészítés:

A keményre vert édes tejszínhabot egy kis tálban mélyhűtőben félig megfagyasztjuk. Amikor már jó hideg, kivesszük a hűtőből, egy hosszú pohárba kanalazzuk és ráöntjük a kávét. A jegeskávé tetejét csokoládéöntettel, csokoládéforgáccsal vagy kis kakaóporral díszíthetjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:)))

(Szamóca, 2009.06.15 14:33)

Nálam barna. :DDD
Persze a kép színei a monitor beállításán múlnak.

Andrea

(Andrea1001, 2009.06.15 13:47)

Szia!!
Olyan a képen mint ha kicsit piros színű lenne,nagyon gusztusos.

Kávé

(Szamóca, 2009.05.22 09:37)

Egészségedre! :)
Töltök majd föl még recepteket ide. Kávésat is.

kávé

(Nitta, 2009.05.22 05:31)

Most csináltam magamnak egyet. Isteni!
Nyárin csak ilyet fogok inni. Vagy tudsz még hideg kávékat?