Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BODZASZÖRP

2011.08.31

Hozzávalók:

12-15 bodzavirág, 50 dkg kg cukor, 4,5 l víz, 5 citrom.

 

p1030300-ee.jpg

  

Elkészítés:

A bodzavirágot alaposan nézzük át, hogy nincs-e benne megbújva valahol bogár, aztán mossuk át. A cukrot öntsük egy 5 literes befőttesüvegbe. Tegyük bele a bodzavirágot, 3 citrom kifacsart levét, 2 citromot alaposan megmosva, karikákra vágva, aztán öntsük rá a vizet.

 

Az üveget három napra tegyük félre. Néha keverjük meg a szörpöt, hogy a cukor teljesen föloldódjon. A három nap letelte után szűrjük át, és töltsük kisebb üvegekbe.

Hűtőgépben tároljuk.

 

 

p1170841-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ez jó kérdés. :)

(oldalas, 2014.05.18 18:01)

Megnéztem hogy készíted Te a szörpöt. Ez milyen sűrű lesz? PL. mennyi szörphöz mennyi víz, vagyszóda javasolt?

Így is jó biztos. :)

(László Németh, 2013.05.07 20:53)

Én totál másként csinálom. A facéra felteszem az én verzióm.

bodza

(Beastie, 2012.05.14 22:55)

pontosan így teszem most én is :)