Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CITROMFŰSZÖRP

2012.05.11

p1170658-dd.jpgHozzávalók:

2 marék citromfű, 2 citrom, 50 dkg cukor (nálam a fele barna cukor), 1 teáskanál citromsav.

Elkészítés:

A cukrot fél liter vízzel lassú tűzön negyed órát főzzük.

A citromfüvet és a citromokat nagyon alaposan megmossuk. A citromot karikákra vágjuk és a citromfűvel együtt egy két literes üvegbe tesszük. A forró cukorszirupot felöntjük másfél liter vízzel. A citromra és citromfűre borítjuk. Lezárjuk, és egy napig állni hagyjuk.

Ezután az egészet felforraljuk. Hozzáadjuk a citromsavat, és negyed órát főzzük.

Leszűrjük és üvegekbe töltjük. Kihűlés után hűtőgépben tároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szörpről

(Andrea, 2014.08.04 20:15)

Felforralás előtt vagy utána szűrjük le? Köszönöm!