Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FORRÓ CSOKI

2008.01.24

 FORRÓ CSOKI I.

 

forro-csoki-5-007-ee.jpg Hozzávalók:

5 dl magas zsírtartalmú tej, 15 dkg jó minőségű (70% körüli) étcsoki.

Elkészítés:

A tejet felforraljuk. Amikor gyöngyözni kezd, beleszórjuk az összetört csokit, és kevergetve felolvasztjuk. (Vigyázz, nehogy odaégjen a csoki, mert akkor a kész ital keserű lesz!)

Amint a csoki felolvadt, és a keverék gyöngyözni kezd, levesszük a tűzről és botmixerrel vagy turmixgéppel fölhabosítjuk. Tálalásnál tejszínhabbal is koronázhatjuk.

 

Tipp:

Ízlésed szerint adhatsz hozzá csipetnyi őrölt fahéjat, vaníliát, narancslikőrt, csilit, barna cukrot...

  

 

FORRÓ CSOKI II.

  

Hozzávalók:

4 dl magas zsírtartalmú tej, fél dl víz, 1 evőkanál cukor (barna cukorral is nagyon finom!), 15 dkg jó minőségű (70% körüli) étcsoki.

    

p1310109-dd.jpg

    

Elkészítés:

A csokit egy mikrózható tálba tördeljük. Ráöntünk fél deci vizet, és mikrohullámú sütőben egy-másfél perc alatt felolvasztjuk.

Közben a tejet összeforraljuk a cukorral. Amikor gyöngyözni kezd, turmixgépbe öntjük. Hozzáadjuk a fölolvasztott csokit, és együtt fölhabosítjuk. Tálalásnál tejszínhabbal is koronázhatjuk.

 

Tipp:

Ízlésed szerint adhatsz hozzá csipetnyi őrölt fahéjat, vaníliát, narancslikőrt, csilit...

Ha nem szereted a túl édes ízeket, a cukrot nyugodtan ki is hagyhatod.

  

p1070429-dd.jpg

  

 

FORRÓ CSOKI III.

 

Hozzávalók:

4 dl magas zsírtartalmú tej, fél dl víz, 1 evőkanál cukor (barna cukorral is nagyon finom, de a cukor ki is hagyható, ha nem szereted a túl édeset), 10 dkg jó minőségű (70% körüli) étcsoki, 1 evőkanál étkezési keményítő, ízlés szerint csipetnyi őrölt fahéj, vanília, narancslikőr, csili...

Elkészítés:

A csokit egy mikrózható tálba tördeljük. Ráöntünk fél deci vizet, és mikrohullámú sütőben egy-másfél perc alatt felolvasztjuk.

Közben a tejet összeforraljuk a cukorral és a keményítővel. Amikor sűrűsödni kezd, turmixgépbe öntjük. Hozzáadjuk a fölolvasztott csokit és ízlés szerint valamilyen ízesítőt (fahéj, vanília...), és együtt fölhabosítjuk. Tálalásnál tejszínhabbal is koronázhatjuk.

   

p1060938-ee.jpg

   

Tipp:

Nagyon finom a forró csoki banánnal. Kell hozzá a forró csokin kívül egy nagy csésze és fél banán. A banánt apró (kb. fél centis) kockákra vágjuk, a csészébe szórjuk, és ráöntjük a forró csokit. Tálalásnál kiskanalat adunk mellé.

  

p1490480-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mijen jo

(vivien, 2014.09.18 20:27)

én kiprobáltam és nagyon finom az elsö az apukámnak csináltam egyedul senkinek a segitcsége nélkül

csésze

(Beatrix, 2011.11.06 20:26)

Szia!

Nagyon-nagyon tetszik a piros-pöttyös csésze, megkérdezhetem, hogy honnan van?
Egyébként az oldalad nagyon szuper, több dolgot is kipróbáltam már!

Köszönöm szépen!

Re: csésze

(Szamóca, 2011.11.09 16:16)

Szia Beatrix!
Köszönöm szépen a kedves szavakat!
A pöttyös csészét Szegeden vettem a sétálóutcán egy konyhafelszerelési boltban.

csoki

(Katus, 2009.11.06 07:38)

A hármas receptet próbáltam ki. Mindenkinek ajánlom, nagyon jó. Cukrászdában sem ittam finomabbat.