Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÖRTEITAL

2011.08.31

Hozzávalók (1 pohárhoz):

1 nagyobb vagy két kisebb körte, 1,5 dl víz, fél citrom, esetleg porcukor vagy édesítőszer.

 

p1030269-dd.jpg

  

Elkészítés:

A körték szárát, magjait eltávolítjuk. Meghámozni nem feltétlenül szükséges őket.

A körtedarabokat turmixgépbe rakjuk, felöntjük őket a vízzel és rájuk facsarjuk negyed citrom levét. Ha a körte nem elég édes, kicsit meg is cukrozhatjuk. Ezután összeturmixoljuk.

Néhány citromkarikával tálaljuk.

 

Tipp:

Turmixolás előtt adhatunk a körtéhet fél mokkáskanálnyi reszelt gyömbért vagy csipetnyi őrölt fahéjat is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.