Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ORGONASZÖRP

2014.04.16

Hozzávalók:

50 dkg cukor, 5 dl szár nélküli orgonavirág, 1 l víz, 1 citrom.

 

Elkészítés:

Az orgonáról ollóval levágjuk a virágokat. A zöld részeket teljesen eltávolítjuk. Csak a lila szirmokat használjuk fel a szörphöz.

A cukrot a vízbe szórjuk, és kis lángon negyed órát főzzük. Beleszórjuk az orgonát. Az újraforrástól számítva még 3-4 percig főzzük. (A főzet először zöldes, sárgás színű, csak később válik orgonalilává.) Levesszük a tűzről, belefacsarjuk a citrom levét, és 30 percig állni hagyjuk. Ezután üvegekbe szűrjük, teljesen kihűtjük és hűtőben tároljuk.

Vízzel hígítva fogyasztjuk.

 

p1530874-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.