Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TOJÁSLIKŐR

2013.03.06

Hozzávalók (Kb. 5 dl-hez):

4 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 2 dl fehér rum vagy ízesítetlen vodka, 1 vaníliarúd.


Elkészítés:

A tojássárgákat robotgéppel 5 percig verjük a porcukorral. Közben folyamatosan hozzáadjuk a tejszínt. Beleöntjük a rumot vagy vodkát, és még 1 percig keverjük. A vaníliarudat felhasítjuk, lezárható befőttesüvegbe dobjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, és egy napra hűtőgépbe tesszük.
Másnap mutatós üvegbe szűrjük. Rögtön fogyasztható. Hűtőben tartva 2-3 hétig biztosan eláll.

 

p1310800-ddd.jpg


Tipp:

Ehhez az italhoz olyan vaníliarúd is megfelel, aminek az apró magjait valamilyen süteményhez már felhasználtuk. Ebben az esetben tegyünk két kikapart vaníliarudat az üvegbe!
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.