TOJÁSLIKŐR
Hozzávalók (Kb. 5 dl-hez):
4 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 2 dl fehér rum vagy ízesítetlen vodka, 1 vaníliarúd.
Elkészítés:
A tojássárgákat robotgéppel 5 percig verjük a porcukorral. Közben folyamatosan hozzáadjuk a tejszínt. Beleöntjük a rumot vagy vodkát, és még 1 percig keverjük. A vaníliarudat felhasítjuk, lezárható befőttesüvegbe dobjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, és egy napra hűtőgépbe tesszük.
Másnap mutatós üvegbe szűrjük. Rögtön fogyasztható. Hűtőben tartva 2-3 hétig biztosan eláll.
Tipp:
Ehhez az italhoz olyan vaníliarúd is megfelel, aminek az apró magjait valamilyen süteményhez már felhasználtuk. Ebben az esetben tegyünk két kikapart vaníliarudat az üvegbe!