Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


KRUMPLIPEHELY

2009.01.18

Kép Nagyon megkönnyíti egy nem túl sok szabadidővel rendelkező sütő-főző ember dolgát, ha tart otthon néhány zacskó natúr krumplipelyhet.

Ha nincs túl sok időnk, rögtön elmegy a kedvünk a krumplis pogácsák, péksütemények, gombócok elkészítésétől, ha arra gondolunk, mennyi vesződség megfőzni, megpucolni, átpaszírozni azt a néhány szem krumplit.

A krumplipehelyhez csak némi langyos vizet kell hozzáadni, összekeverni, és kész az áttört krumpli.

A mellékelt képen látható burgonyapehely semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.

Én állandóan használom sós süteményekhez, kenyerekhez, krumplikroketthez.

Ha villámgyorsan kell köretet varázsolnunk valamilyen ételhez, akkor is kincset ér. Vizet forralunk egy fazékban, levesszük a tűzről, öntünk bele némi tejet, egy darabka vajat teszünk bele, megsózzuk, krumplipelyhet adunk hozzá. Jól összekeverjük, és kész a krumplipüré.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

PEHELY/KRUMPLI ARÁNY??

(ÁGI, 2011.12.14 13:50)

KÉRDEZNÉM, HOGY MONDJUK 25 DKG PEHELY MENNYI KRUMPLINAK FELEL MEG???

krumplipehely

(mami, 2010.10.07 15:50)

Ez egy nagyon jó ötlet,én már kenyeremjavát megettem de eszembe sem jutott volna....az idősebbek munkáját is megkönnyiti nem csak a rohanó fiatalokét:)Köszönöm a jó tippet!

Krumplipehely

(Szamóca, 2010.02.01 10:53)

Szia Ildikó!
A bioboltokban mindig van, de gyakran kapható a nagyobb élelmiszerboltokban is.
(Ha végképp nem kapsz natúr krumplipelyhet, esetleg használhatsz helyette krumplipüré-port is, bár az tele van mindenféle tartósító meg ízfokozó izével.)

Krumplipehely

(Ildikó, 2010.01.27 13:28)

Hol lehet beszerezni? Eddig sajnos hiába kerestem. :( Elöre is köszönöm.

Krumplipehely

(Szamóca, 2009.07.31 10:35)

Nekem a kenyérből, péksüteményekből, gombócból nem hiányoznak a krumplidarabkák.
De hát mindenkinek különböző az ízlése. :)

Krumplipehely

(Virág, 2009.07.31 10:33)

Én próbáltam, de nekem hiányoznak belőle a krumplidarabkák. :)
De amúgy végszükség esetén nem rossz. :)

Válasz Évának

(Szamóca, 2009.05.20 16:00)

Nagyon jó ötlet. Köszönöm!

krumplipehely

(Éva, 2009.05.20 14:57)

Mindenféle édes és sós mártások, krémek állagának javításához kitűnő. Ha valami túl híg, egy kis krumplipüré-porral még az utolső pillanatban is besűríthetjük, és nem derül ki a turpisság.