ÁFONYÁS-ZABPELYHES MUFFIN
Hozzávalók (12 muffinhoz):
1 (2 dl-es) bögre zabpehely, 1 bögre tejszín, 1 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, fél bögre barnacukor, 1 egész tojás, 3 evőkanál olvasztott vaj vagy étolaj, 1 bögre friss vagy aszalt áfonya* (lehet mirelit is, akkor előbb hagyd felolvadni).
* Ha olvasni akarsz az áfonya számos jótékony hatásáról, kattint ide: ÁFONYA
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A zabpelyhet keverjük össze a tejszínnel. Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, keverjük hozzá a sót és a barna cukrot. A tojást és az olvasztott vajat keverjük a zabpelyhes tejszínbe, majd vegyítsük össze a lisztes-cukros keverékkel. A tésztát keverjük össze (de ne keverjük túl). Végül forgassuk bele az áfonyát
A tésztát kanalazzuk 12 muffinformába, aztán süssük kb. 15 percig (tűpróbáig).
Tipp:
A tésztába az áfonyával együtt keverhetünk fél bögre csokoládédarabkát is.