BUNDÁS KARFIOL
Hozzávalók:
1 kg karfiol, 10 dkg liszt, 3 tojás, 10 dkg zabpehely, 5 dkg reszelhető sajt, őrölt bors, só. A sütéshez: olaj.
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedve bő, forrásban levő, sós vízbe dobjuk, 2 percig főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. (Nem szabad szétfőnie.)
Előkészítünk három kb. 1/2 liter űrtartalmú, zárható műanyag dobozt.
Az egyik dobozba beleszórjuk a lisztet, a másikba a késes aprítóban nagyjából összedarált zabpelyhet és a finomra reszelt sajtot. A harmadikba a villával fölvert, sózott, borsozott tojás kerül.
A karfiolt kisebb adagokban először a liszthez tesszük, ezután a dobozt lefedve néhányszor megforgatjuk, hogy a liszt mindenütt bevonja a zöldséget. Utána a lezárt dobozos tojással, majd a sajtos zabpehellyel rázzuk össze.
Végül forró olajban kisütjük.