CITROMOS HAL CUKKINIS TÓCSNIVAL
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb halszelet megtisztítva (a képen lazac, de bármilyen halból finom), 3 citrom, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, só, őrölt bors.
A tócsnihoz: 40 dkg krumpli, 20 dkg cukkini, 10 dkg reszelhető sajt, 1 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só, 2 kanál olaj.
Elkészítés:
A halszeleteket meglocsoljuk az egyik citrom levével, sózzuk, borsozzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk a hűtőgépben.
A krumplit megpucoiljuk, aztán a krumplit is és a cukkinit is lereszeljük kislyukú reszelőn, majd kinyomkodjuk a levüket. Ezután hozzákeverjük a szintén lereszelt fokhagymát és sajtot, valamint a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
A megmaradt két citromot alaposan megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.
Egy grillserpenyőben fölforrósítunk egy-egy kanál olajat és vajtat, és a halszeletek mindkét oldalát megsütjük benne. A halat sülés közben nem szabad ide-oda forgatni, mert széthullik. Csak egyszer fordítsuk meg őket széles lapátkanállal alájuk nyúlva. A fordítás után a halszeletek mellé szórjuk a serpenyőbe a citrom szeleteket is, és együtt sütjük őket tovább. Vigyázat, ne süssük túl a halat, mert kiszárad!
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk. A cukkinis-krumplis keverékből jókora evőkanálniy halmokat rakunk bele, amiket a kanál domború felével szétlapítunk. A lepények mindkét oldalát barnára sütjük.
A krumplis-cukkinis lepényeket a halszeletekkel és a citromkarikákkal tálaljuk.