CSERESZNYÉS-CSOKIS SÜTI
Hozzávalók:
4 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg zabkorpa, 15 dkg (barna) cukor, 15 dkg vaj, 1 kiskanál sütőpor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 30-40 dkg cseresznye (lehet fagyasztott is), 10 dkg csokoládé.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk két kanál cukorral. A többi cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lisztet, korpát és fahéjat összekeverjük a sütőporral. A fölvert tojásfehérjét a sütőporos liszttel felváltva a vajas krémbe keverjük ügyelve, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Végül a tésztába forgatjuk a kimagozott cseresznyét és a mogyorónyi darabkákra vágott csokoládét.
A tésztát 20 x 30 cm-es tepsibe vagy tortaformába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a beleszúrt tűre már nem tapad tészta. Vigyázat, ne szárítsuk túl!
Tipp:
Cseresznye helyett más gyümölcsöt (pl. meggyet) is használhatsz.