Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


CSERESZNYÉS PALACSINTA

2014.05.11

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 3 tojás, 2,5 dl tej, 1 evőkanál vaníliás cukor, csipetnyi só, 50 dkg cseresznye. A sütéshez: olaj.

Elkészítés:

A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk, és lecsöpögtetjük.

A tejet összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal, a cukorral, a sóval és a tojásokkal. Az így kapott folyadékot apránként, csomómentesen beledolgozzuk a lisztbe.

A tésztából kis merőkanálnyi adagokat öntünk egy kiolajozott, felhevített serpenyőbe. Minden kis korong tetejére néhány szem cseresznyét szórunk, majd lapátkanállal alányúlva, és megfordítva a palacsinta cseresznyés oldalát is megsütjük.

Fahéjjal megszórva, forrón tálaljuk.
 

Tipp:

Más gyümölcsből is elkészíthető. Tálalásnál adhatunk hozzá vaníliafagylaltot is.

 

 

p1550245-dd.jpg