CSERESZNYÉS PALACSINTA
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 3 tojás, 2,5 dl tej, 1 evőkanál vaníliás cukor, csipetnyi só, 50 dkg cseresznye. A sütéshez: olaj.
Elkészítés:
A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk, és lecsöpögtetjük.
A tejet összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal, a cukorral, a sóval és a tojásokkal. Az így kapott folyadékot apránként, csomómentesen beledolgozzuk a lisztbe.
A tésztából kis merőkanálnyi adagokat öntünk egy kiolajozott, felhevített serpenyőbe. Minden kis korong tetejére néhány szem cseresznyét szórunk, majd lapátkanállal alányúlva, és megfordítva a palacsinta cseresznyés oldalát is megsütjük.
Fahéjjal megszórva, forrón tálaljuk.
Tipp:
Más gyümölcsből is elkészíthető. Tálalásnál adhatunk hozzá vaníliafagylaltot is.