Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


Hullámzó csokis csókok

Szerelmes csókok, nem kizárólag csokisan… fele adagot készíthetjük citromosan is! :-) Kép róluk azért nincs, mert anyu biztosra vette, hogy elég hozzá a 10 mm átmérőjű csillagcső… Nem, nem volt elég – jól lelappadtak. :-D A tésztanyomáshoz egy sportoló fizikuma kell, és persze kánikulában lelki erő. :-P

Ideális nasi lenne egy romantikus film alatt! Csakhogy igen elevenen él még emlékeimben, amikor apukámat moziba vittük a Mamma Mia!-ra. Ott szenvelgett másfél órán keresztül, a végén le kellett tagadnom az ismerettségünket, mert a mobiljával is elkezdett játszani… :-D

 

Hozzávalók

  • 270 g vaj
  • 200 g finomliszt
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 100 g porcukor
  • 1 tojás
  • fél tk vaníliaeszencia
  • fél citrom reszelt héja
  • 20 g holland kakaópor
  • 1 tk. napraforgó-vagy kukoricaolaj

Elkészítése

  1. A vajat a porcukorral, robotgéppel közepes fokozaton habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliaeszenciát.
  2. A liszttel elvegyített kukoricakeményítőt fakanállal beleforgatjuk, és miután jól összedolgoztuk, a tésztát két részre osztjuk.
  3. Külön tálkákba tesszük, az egyik adaghoz kakaóporral elkevert olajat, a másikba reszelt citromhéjat keverünk.
  4. A masszát 13 mm-es csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 4 centi távolságra “csókos” motívumokat rajzolunk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük. Pár percig még a tepsiben hagyjuk, majd sütőrácsony teljesen kihűtjük.