CSOKIS KUGLÓF TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL
Hozzávalók:
4 közepes nagyságú alma, 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál étolaj, fél mokkáskanál őrölt fahéj, 1 csomag sütőpor, 5 dkg mazsola (kihagyható vagy más aszalt gyümölccsel helyettesíthető).
Elkészítés:
A lisztet egybeszitáljuk a kakaóporral, fahéjjal és a sütőporral.
A mazsolát megmossuk, kiválogatjuk.
Az almákat meghámozzuk (vagy nagyon alaposan megmossuk) és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almához adjuk a cukrot, az olajat. Belekeverjük a kakaós lisztet, majd végül a mazsolát.
A tésztát alaposan kiolajozott kuglófformába töltjük, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A kész kuglófot bevonhatjuk tejmentes csokoládémázzal.
Tejmentes csokoládémáz
Hozzávalók:
20 dkg porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál napraforgóolaj, 4 evőkanál forróvíz.
Elkészítés:
A hozzávalókat összemelegítjük addig, amíg a cukor teljesen elolvad. A csokimázat melegen a sütemény tetejére öntjük és gyors mozdulatokkal elsimítjuk.
Tipp:
Ebből a tésztából süthetsz tortát vagy őzgerincet is.