CSOKIS PISKÓTA TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 10 dkg (ha van, barna)cukor (de jó a kristálycukor is), 5 evőkanál étolaj (pl. napraforgó), 3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor (vagy karobpor), 1 csésze növényi tej vagy víz, 1 szűken mért evőkanál 10%-os ecet, 1 zacskó vaníliás cukor (vagy pár csepp vaníliakivonat), 1 csapott kiskanál szódabikarbóna, 1 csapott kiskanál sütőpor.
Elkészítés:
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzákeverjük a cukrot, aztán a többi hozzávalót.
A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük (végezzünk tűpróbát!).
Az elkészült tortát megtölthetjük lekvárral, de tálalhatjuk töltetlenül, esetleg kevés porcukorral megszórva is.
Tipp:
Készíts TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜL KÓKUSZ TORTÁT vagy TEJ ÉS TOJÁS NÉLKÜLI CSOKITORTÁT!