PADLIZSÁN- ÉS CUKKINITEKERCS
Hozzávalók (4 személyre):
kb. 1 kg hosszúkás padlizsán vagy cukkini, 25-30 dkg mozzarella, 2 tojás, só, őrölt bors, bazsalikom, olívaolaj. A tetejére: reszelt sajt.
A padlizsánt vagy cukkinit hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén meghintjük sóval, majd 10-15 percig állni hagyjuk.
A tojást sózzuk, borsozzuk, néhány csipet apróra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd villával felverjük.
Egy tapadásmentes serpenyőben 2-3 evőkanál olívaolajat hevítünk. A zöldségszeleteket megmártjuk a tojásban, majd az olajban mindkét oldalukat fél percig sütjük, majd langyosra hűtjük.
A mozzarellát annyi darabra vágjuk, ahány zöldségszeletünk van.
Minden sajtdarabot körbetekerünk egy-egy szelet zöldséggel. A tekercseket hőálló tálba rendezzük, megszórjuk sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Nagyon jól illik hozzá a paradicsomsaláta.