SAJTOS CSIGA
Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg szitán áttört túró, 25 dkg kicsit puha vaj, 25 dkg krumplinyomón áttört krumpli, 2 kiskanál só.
A töltelékhez: 20 dkg reszelt füstölt sajt, a kiskanál só, 1 kiskanál őrölt pirospaprika.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd tégalalap alakúra nyújtjuk. A reszelt füstöltsajtot, a sót és a pirospaprikát 1-2 evőkanál vízzel kenhető krémmé keverjük. A sajtos keveréket széles pengéjű késsel egyenletesen elosztva a tészta tetejére kenjük. Ezután a tésztát az egyik oldalától kezdve szorosan feltekerjük. Az így kapott hengerből kb. 1 cm vastag karikákat vágunk, amiket vágott felületükre fektetve sütőpapírral bélelt tepsibe rendezünk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg itt-ott picit barnulni nem kezd.