Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BÁLINT CSILIS PIZZÁJA

2013.06.21
Hozzávalók
a pizzatésztához: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2 evőkanál olivaolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 1 dl tej, 2 dl langyos víz.

a csilihez: 1 doboz vörösbab konzerv, 1 doboz kukoricakonzerv, 2-3 db paradicsom, 1 nagyobb vagy 2 kisebb kaliforniai paprika, (szépen mutat, ha különböző színűek), 2 dl sűrű paradicsomlé, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika, 1 mokkáskanál cayenne bors, ízlés (és tűrőképesség) szerinti mennyiségű apróra vágott vagy szárított chilipaprika, 1 kiskanál morzsolt oregano, 1 kiskanál őrölt római kömény, csipetnyi őrölt fahéj, cukor, só, étolaj.

A pizza tetejére 10 dkg mozzarella vagy reszelt sajt.

  

p1370794-dd.jpg

 

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. egy órát kelesztjük. Amikor megkelt, egy jó nagy tepsibe vagy több kisebb, kerek pizzaformába nyújtjuk.

A csilihez a paradicsomok héját lehúzzuk, a magokat eltávolítjuk, és a paradicsom húsát kockákra vágjuk. A paprikát is kimagozzuk és kockákra vágjuk.

Az apró kockákra vágott vöröshagymát 1-2 evőkanál olajon üvegesre sütjük, beleszórjuk a csilit, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a többi fűszert, jól összekeverjük, aztán felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a paprika- és paradicsomkockákat, a babot és a kukoricát is, és az egészet fedő alatt még 10 percig főzzük.

A kinyújtott pizzatésztát megkenjük a csilivel, megszórjuk sajttal, és addig sütjük a sütőben, amíg a sajt jól rá nem olvad, és kicsit pirulni nem kezd.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.