BAZSALIKOMOS-PADLIZSÁNOS MINIPIZZA
Hozzávalók a pizza-tésztához:
50 dkg liszt, fél kocka (2,5 dkg) élesztő, 1 evőkanál olivaolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor .
Elkészítés:
Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. fél órát kelesztjük. Amikor megkelt, 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, és egy 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval körlapokat szaggatunk belőle. (A megmaradó tésztát újra összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és szaggatjuk, amíg el nem fogy.)
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Hozzávalók a paradicsommártáshoz:
1 kis doboz hámozott konzerv paradicsom, cukor, só, olasz fűszerkeverék, apróra vágott bazsalikom.
Elkészítés:
A paradicsomot a cukorral, sóval, bazsalikommal és a fűszerkeverékkel ízesítve jól összefőzzük.
A mártásból 1-1 kiskanálnyit a pizzakorongokra kenünk.
Hozzávalók a pizza-feltéthez:
Egy doboz konzervkukorica, negyed kiló grillezett (vagy egy serpenyőben kis olajon elősütött) kisebb darabokra vágott padlizsán, 20 dkg szeletelt mozzarella, negyedelt koktélparadicsomok, bazsalikomlevelek.
A kukoricát egyenletesen elosztva a pizzamártásos pizzalapokra szórjuk, rájuk rakjuk a padlizsándarabokat, a tetejüket beborítjuk a mozzarellaszeletekkel, aztán minden kis pizzára egy-egy negyed koktélparadicsomot és egy-két bazsalikomlevélkét rakunk.
A pizzákat előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt jól rájuk olvad, és kicsit pirulni kezd.
Szia! :)
(Szamóca, 2009.01.18 16:28)