Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS PIZZA

2008.01.23

p1220324-dd.jpg

 
 
Hozzávalók:
A pizzatésztához: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2 evőkanál olivaolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, kb. 2,5 dl langyos víz.
A feltéthez: pizzaszósz, 50 dkg párolt gomba, 30 dkg mozzarella sajt (egy része lehet füstölt), esetleg díszítésnek paprika- és paradicsomkarikák, bazsalikomlevelek.
         

p1170142-dd.jpg

     

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. egy órát kelesztjük. Amikor megkelt, 2-3 mm vastag körlapokat nyújtunk belőle, megkenjük őket pizzaszósszal, elosztjuk rajtuk a feltétet. 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük a pizzákat.

   

p1130197-dd.jpg

 p1150455-dd.jpg 

p1220779-dd.jpg

p1300129-dd.jpg

p1300909-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pizza

(Hencs, 2009.12.07 13:44)

Istenien néz ki!!!!!!!!!!!!

...........

(misi, 2009.09.28 17:26)

nagyon guszta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!