Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KUKORICÁS- GOMBÁS PIZZA

2012.04.14
Hozzávalók:
A pizzatésztához: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2 evőkanál olivaolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, 1 dl tej, kb. 2 dl langyos víz.
A feltéthez: pizzaszósz, 30-40 dkg párolt gomba, 1 doboz konzerv kukorica, 20-30 dkg mozzarella sajt, esetleg díszítésnek paprika- és paradicsomkarikák.
 
 

p1150439-dd.jpg

 

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. egy órát kelesztjük. Amikor megkelt, négy 2-3 mm vasatg körlappá nyújtjuk. Egyenként sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük pizzaszósszal, elosztjuk rajta a kukoricát, gombát, sajtot. Esetleg paradicsomszeletekkel és bazsalikomlevelekkel díszítjük. 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.