LEVELES PIZZA
Hozzávalók (nyolc darab 25 x 20 cm nagyságú pizzához):
50 dkg leveles vajas tészta. (A receptjét itt találod meg: HAJTOGATOTT LEVELES TÉSZTA vagy GYORS LEVELES TÉSZTA, de készítheted bolti tésztából is, csak nézd meg az összetevőt, mert egyes bolti tészták rengeteg káros adalékanyagot tartalmaznak.)
A mártáshoz: 1-1,5 dl sűrű paradicsomlé (vagy vízben tejszín sűrűségűre feloldott paradicsompürés), fél-fél mokkáskanál friss vagy szárított oregánó és bazsalikom, fél mokkáskanál só, egy kis gerezd fokhagyma finomra reszelve. Feltétnek: 15 dkg reszelt sajt és ízlés szerint szeletelt párolt gomba, kockákra vágott sonka, kolbászkarikák vagy bármilyen pizzafeltét. Nálunk nagyon népszerű a csilis pizza. (A receptet itt találod meg: CSILIS BAB.)
Elkészítés:
A mártáshoz a paradicsomlét összefőzzük a fűszerekkel (kb. 5 perc).
A tésztát két részre vágjuk, majd mindkét részt egy-egy 50 x 40 cm-es téglalappá nyújtunk. A téglalapokat négy 25 x 20 cm-es kisebb téglalappá daraboljuk tovább.
A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket vékonyan megkenjük a paradicsommártással úgy, hogy a tészta szélén véletlenül se folyjon le. A mártásra reszelt sajtot szórunk. Ennél a műveletnél is ügyeljünk rá, hogy a sajt ne szóródjon a tészta szélére. A sajt közepébe halmozzuk az ízlés szerinti pizzafeltétet.
A pizzákat 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (A sütési idő kb. 12-15 perc.)
Pizza.
(Carpi, 2010.11.15 05:58)