Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PIZZA QUATTRO

2011.07.31

Hozzávalók:

A tésztához: 50 dkg liszt, fél kocka (2-3 dkg) élesztő, 10 dkg vaj, 2 dl tej, egy kiskanál cukor, két mokkáskanál só.

A feltéthez: a pizzamártáson és a sajton kívül négy különbözőféle feltét (a képen például cukkiniszeletek, feta sajt, aszalt paradicsom, hal).

 

101_0156-dd.jpg

 

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a puha vajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve minimum fél órát kelesztjük (legalább kétszeresére kell nőnie).
A mártáshoz a paradicsomot egy meghámozott, lereszelt fokhagymagerezddel, cukorral, sóval és bazsalikommal, kakukkfűvel (vagy kész olasz fűszerkeverékkel) ízesítve jól összefőzzük.
Amikor megkelt, a tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk. Tepsibe terítjük, megkenjük pizzamártással. A mártáson elosztjuk a sajtot. Ezután a pizzát képzeletben négy egyenlő negyedre osztjuk, és mindegyik negyedre különböző feltétet teszünk. Ha van friss bazsalikom a háznál, szórjuk meg vele a pizza tetejét.

A pizzát ezután előmelegített 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.