SERPENYŐS PIZZA PIZZA HUT MÓDRA
A Pizza Hut-ban kapható vastagabb tésztájú (deep pan) pizzához hasonlót szerettem volna sütni. Mivel nagyon jól sikerült, megosztom mindenkivel a receptet.
Hozzávalók (két 30-35 cm átmérőjű pizzához):
A tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl langyos tej, 1 dl langyos víz, egy kocka (5 dkg) élesztő, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só, 2 evőkanál étolaj (lehetőleg olivaolaj).
A mártáshoz: 1-1,5 dl sűrű paradicsomlé, fél-fél mokkáskanál friss vagy szárított oregánó és bazsalikom, fél mokkáskanál só, egy kis gerezd fokhagyma finomra reszelve.
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot és két evőkanál lisztet, majd az élesztőt langyos helyen felfuttatjuk (megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön).
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az étolajat, 1 dl langyos vizet és a felfuttatott élesztős tejet. Robotgép gyúrókarjával az egészből sima tésztát keverünk, és a tésztát jól kidolgozzuk. (Nem muszáj túlzásba esni, elég 5 percig keverni a géppel.)
Egy nagyon lágy, ragadós tésztát kapunk. A tésztát egy órát letakarva kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, a pizzasütő tálakat alaposan kiolajozzuk vagy sütőpapírral kibéleljük. A tészta felét az egyikbe, a másik felét a másikba öntjük, és jól beolajozott kézzel szétnyomkodjuk, hogy befedje a sütőtálakat.Ezután még 15 perc kelesztés következik.
Ez alatt a 15 perc alatt elkészítjük a pizzamártást és előkészítjük a feltéteket.
A mártáshoz a paradicsomlét összefőzzük a fűszerekkel.
Feltétet mindenki ízlése szerint választhat. Lehet előre kicsit megpárolt gomba, szalámi, kolbász, kukorica. A sajt viszont szinte elengedhetetlen tartozéka ennek a pizzának. Választhatunk többféle sajtot is, de jó, ha a pizza tetejére mozzarella kerül.
A 15 perc kelesztés leteltével a pizzamártást elosztjuk a pizzatészták tetején. A mártásra kerülnek a pizzafeltétek. Aztán a pizzát 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Kedves Szamóca!
Kézzel is ki tudom olyanra dolgozni, amilyennek lennie kell? Nincs robotgépem...Köszönöm!
Pizza
(Patikusevi, 2016.05.16 15:47)
Ez tényleg hihetetlenül jó! Nem is veszek többet pizzát a Hutban...
Aki szereti a PH pizzáját, süsse meg, egy csomó pénzt spórolhat meg vele! Ma csinálom meg 3 napon belül harmadjára! Hiába, a jót meg lehet szokni, be van fejezve a pizzarendelés:-)))))
Gratulálok!!!!
Mártás
(Alex, 2012.07.07 14:09)
Sziasztok!
Szeretnék ajánlani egy paradicsom mártás receptet (ahogy én szoktam csinálni).
Hozzávalók:
- Hámozott olasz paradicsom konzerv ( nagyon finom )
- Só
- Kevés Cukor
- Friss oregánó (lehet szárított is, de az nem olyan jó)
- Friss bazsalikom
- 1 közepes fej vörös hagyma
Elkészítés ( Max. 10perc )
1) A hagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon lepírítjuk
2) A konzervet ráöntjük és gyakori keverés mellett - kis lángon - főzzük
3) A fűszereket finomra vágjuk és ízlés szerint fűszerezzűk
4) Sózzuk és egy kevés cukrot rakjunk bele
5) Kb. 5percig főzzük a mártásunkat utána turmixoljuk össze
TIPP:
Ne rakjunk bele sok cukrot ,mert a mártásnak nem szabad édesnek lennie.
Turmixolni úgy a legpraktikusabb,hogy a lábos közepébe belerakjuk a kézimixert és körbefoliázzuk (így nem fog össze vissza fröcskölni).
Remélem nektek is fog ízleni.
Üdvözlettel, Horváth Alex
recept
(moria, 2011.07.15 20:01)
Szervusztok!
Most találtam ezt az oldalt.
Jókor találtam a receptre!
Sokféle pizza került már ki a sütőmből,de bátran állíthatom EZ a LEGFINOMABB, amit sütöttem!!!
Köszönet érte!
movie4you
(moderátor, 2011.07.03 14:26)www.movie4you.eoldal.hu ! film letöltés ingyen és gyorsan!
A világ legfinomabb pizza receptje!
(Káprázat, 2011.06.25 22:17)
Fantasztikus recept! Kenterbe veri az összes pizzázót Pizza Huttól Don Pepéig!
A tészta tényleg nagyon csiríz, de kívülről lisztbe hempergetve kezelhető. Én hőlégkeveréssel csináltam, úgy is nagyon jó lett.
Azt hiszem kicsit siekrült újra elcsavarnom vele az asszony fejét... :-)
Pizza Hut
(Szamóca, 2011.06.02 21:16)
Szia István!
Köszönöm szépen a kedves szavakat!
A Pizza Hut sajnos enélkül is már majdnem tökéletesen kivonult az országból. Már csak két pizzázójuk van két bevásárlóközpontban.
Én nagyon sajnálom.
vélemény
(ristvan, 2011.06.02 21:07)Ha árulni kezdeném a recepted alapján elkészített pizzát, a Pizza Hut csődöt jelentene. 32 éves létemre sok pizza receptet kipróbáltunk, de csak most találtuk meg az igazit. Ez az igazi PIZZA! Gratulálok, 10 pont.
Megcsináltam
(Monoki Attila, 2010.06.16 22:47)
Megsütöttem, és nagyon-nagyon finom lett. Nekem egy nagy tepsivel lett először, és még így is maradt. A maradék tésztát félretettem mélyhűtőbe. Aztán amikor pár nap mulva hívtak a munkahelyemről délben, hogy háromra menjek be mert sürgős, akkor kivettem a hűtőből, kitettem a napra, majd miután kiolvadt, gyorsan megsütöttem a maradékot is :)Laktatóbb volt sokkal mintha mondjuk egy konzervet dobok be.
Nagyon finom pizza és nagyon örülök, hogy ráakadtam nálad a receptjére!
Pizzasütő tál
(Lia, 2010.06.16 11:23)Szia kedves! A pizza tényleg nagyon fincsin néz ki, most kezdek neki! A kérdésem csak annyi lenne hogy hol lehet ilyen pizzasütő tálakat venni? Előre is köszi!
recept
(..., 2010.05.24 20:20)szia.ha 30 dkg liszttel szeretném csinálni akk.arányokat hogyan változtassam?
Karcsi
(Pizza Pizza Hut módra, 2010.02.17 23:09)
Kipróbáltam a receptet, nagyon jól sikerült! (Igaz, a sütőpapír egy kicsit hozzáragadt az aljához... :) )
Mindig ilyen tésztájú pizzát akatam sütni, de csak most sikerült először, nagy sikere volt. Nagyon köszönöm!
Hellának
(Szamóca, 2010.01.11 09:54)
Szia!
Az az igazság, hogy még soha nem mértem le, hogy mennyi ideig sütöm. Addig, amíg a sajt elkezd pirulni a tetején.
Sütés
(Szamóca, 2010.01.07 11:20)
Szia!
Az az igazság, hogy én semmit nem sütök légkeveréssel a habcsókon kívül. Szóval maximálisan egyetértek veled abban, hogy a pizzát simán, légkeverés nélkül süssük.
Sütési problematika
(Dévid, 2010.01.06 19:44)
Szia!
Egyetlen pizza receptem sem sikerült.(ez a 3.) Mindig nyers maradt a tészta, pedig már elő is sütöttem.
Rájöttem a hibára.Azt hiszem legalábbis. Tilos légkeverésesen sütni,mert kiszárad a széle és utána sose sül át rendesen,ha mégis, akkor olyan réteges lesz,mint a pászka, pedig 100 évet gyúrtam. plusz még a teteje is hamarabb megég a légkeverésesen.
Pizzamártás
(Szamóca, 2009.11.07 19:53)
Szia Ruby!
Nagyon szépen köszönöm a receptet! Ki fogom próbálni.
pizzamártás
(Ruby, 2009.11.07 18:33)
Üdv!
Nagyon finom ez a pizza.
Én legutóbb a paradicsomos mártás mellé fokhagymás- tejfölöset is csináltam. Az is nagyon fincsike, érdemes kipróbálni.
1 tejfölbe ízlés szerint belenyomunk 2-3 gerezd fokhagymát, és ezzel kenjük meg a pizzát.
További jó pizzázást!
Dagasztás
(Ági, 2020.03.27 17:11)