Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SERPENYŐS PIZZA PIZZA HUT MÓDRA

2011.04.25

A Pizza Hut-ban kapható vastagabb tésztájú (deep pan) pizzához hasonlót szerettem volna sütni. Mivel nagyon jól sikerült, megosztom mindenkivel a receptet.

 

Hozzávalók (két 30-35 cm átmérőjű pizzához):

A tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl langyos tej, 1 dl langyos víz, egy kocka (5 dkg) élesztő, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só, 2 evőkanál étolaj (lehetőleg olivaolaj).

 

serpenyos-pizza-ee.jpg

 

A mártáshoz: 1-1,5 dl sűrű paradicsomlé, fél-fél mokkáskanál friss vagy szárított oregánó és bazsalikom, fél mokkáskanál só, egy kis gerezd fokhagyma finomra reszelve.

   

serpenyos-pizza-4-ee.jpg

  

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot és két evőkanál lisztet, majd az élesztőt langyos helyen felfuttatjuk (megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön).

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az étolajat, 1 dl langyos vizet és a felfuttatott élesztős tejet. Robotgép gyúrókarjával az egészből sima tésztát keverünk, és a tésztát jól  kidolgozzuk. (Nem muszáj túlzásba esni, elég 5 percig keverni a géppel.)

Egy nagyon lágy, ragadós tésztát kapunk. A tésztát egy órát letakarva kelesztjük.

 

serpenyos-pizza-3-dd.jpg

 

Amikor a tészta megkelt, a pizzasütő tálakat alaposan kiolajozzuk vagy sütőpapírral kibéleljük. A tészta felét az egyikbe, a másik felét a másikba öntjük, és jól beolajozott kézzel szétnyomkodjuk, hogy befedje a sütőtálakat.Ezután még 15 perc kelesztés következik.

Ez alatt a 15 perc alatt elkészítjük a pizzamártást és előkészítjük a feltéteket.

A mártáshoz a paradicsomlét összefőzzük a fűszerekkel.

Feltétet mindenki ízlése szerint választhat. Lehet előre kicsit megpárolt gomba, szalámi, kolbász, kukorica. A sajt viszont szinte elengedhetetlen tartozéka ennek a pizzának. Választhatunk többféle sajtot is, de jó, ha a pizza tetejére mozzarella kerül.

A 15 perc kelesztés leteltével a pizzamártást elosztjuk a pizzatészták tetején. A mártásra kerülnek a pizzafeltétek. Aztán a pizzát 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  

serpenyos-pizza-2-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pizza

(Patikusevi, 2016.05.16 15:47)

Ez tényleg hihetetlenül jó! Nem is veszek többet pizzát a Hutban...
Aki szereti a PH pizzáját, süsse meg, egy csomó pénzt spórolhat meg vele! Ma csinálom meg 3 napon belül harmadjára! Hiába, a jót meg lehet szokni, be van fejezve a pizzarendelés:-)))))
Gratulálok!!!!

palvera@citromail.hu

(Palvera, 2015.12.26 18:59)

Tökéletes recept! Nagyon köszönöm!!!

Mártás

(Alex, 2012.07.07 14:09)

Sziasztok!
Szeretnék ajánlani egy paradicsom mártás receptet (ahogy én szoktam csinálni).

Hozzávalók:
- Hámozott olasz paradicsom konzerv ( nagyon finom )
- Só
- Kevés Cukor
- Friss oregánó (lehet szárított is, de az nem olyan jó)
- Friss bazsalikom
- 1 közepes fej vörös hagyma

Elkészítés ( Max. 10perc )
1) A hagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon lepírítjuk
2) A konzervet ráöntjük és gyakori keverés mellett - kis lángon - főzzük
3) A fűszereket finomra vágjuk és ízlés szerint fűszerezzűk
4) Sózzuk és egy kevés cukrot rakjunk bele
5) Kb. 5percig főzzük a mártásunkat utána turmixoljuk össze

TIPP:
Ne rakjunk bele sok cukrot ,mert a mártásnak nem szabad édesnek lennie.
Turmixolni úgy a legpraktikusabb,hogy a lábos közepébe belerakjuk a kézimixert és körbefoliázzuk (így nem fog össze vissza fröcskölni).

Remélem nektek is fog ízleni.

Üdvözlettel, Horváth Alex

recept

(moria, 2011.07.15 20:01)

Szervusztok!
Most találtam ezt az oldalt.
Jókor találtam a receptre!
Sokféle pizza került már ki a sütőmből,de bátran állíthatom EZ a LEGFINOMABB, amit sütöttem!!!
Köszönet érte!

movie4you

(moderátor, 2011.07.03 14:26)

www.movie4you.eoldal.hu ! film letöltés ingyen és gyorsan!

A világ legfinomabb pizza receptje!

(Káprázat, 2011.06.25 22:17)

Fantasztikus recept! Kenterbe veri az összes pizzázót Pizza Huttól Don Pepéig!

A tészta tényleg nagyon csiríz, de kívülről lisztbe hempergetve kezelhető. Én hőlégkeveréssel csináltam, úgy is nagyon jó lett.

Azt hiszem kicsit siekrült újra elcsavarnom vele az asszony fejét... :-)

Pizza Hut

(Szamóca, 2011.06.02 21:16)

Szia István!
Köszönöm szépen a kedves szavakat!
A Pizza Hut sajnos enélkül is már majdnem tökéletesen kivonult az országból. Már csak két pizzázójuk van két bevásárlóközpontban.
Én nagyon sajnálom.

vélemény

(ristvan, 2011.06.02 21:07)

Ha árulni kezdeném a recepted alapján elkészített pizzát, a Pizza Hut csődöt jelentene. 32 éves létemre sok pizza receptet kipróbáltunk, de csak most találtuk meg az igazit. Ez az igazi PIZZA! Gratulálok, 10 pont.

Megcsináltam

(Monoki Attila, 2010.06.16 22:47)

Megsütöttem, és nagyon-nagyon finom lett. Nekem egy nagy tepsivel lett először, és még így is maradt. A maradék tésztát félretettem mélyhűtőbe. Aztán amikor pár nap mulva hívtak a munkahelyemről délben, hogy háromra menjek be mert sürgős, akkor kivettem a hűtőből, kitettem a napra, majd miután kiolvadt, gyorsan megsütöttem a maradékot is :)Laktatóbb volt sokkal mintha mondjuk egy konzervet dobok be.
Nagyon finom pizza és nagyon örülök, hogy ráakadtam nálad a receptjére!

Pizzasütő tál

(Lia, 2010.06.16 11:23)

Szia kedves! A pizza tényleg nagyon fincsin néz ki, most kezdek neki! A kérdésem csak annyi lenne hogy hol lehet ilyen pizzasütő tálakat venni? Előre is köszi!

recept

(..., 2010.05.24 20:20)

szia.ha 30 dkg liszttel szeretném csinálni akk.arányokat hogyan változtassam?

Serpenyős pizza

(Szamóca, 2010.02.20 10:23)

Szia Karcsi!
Gratulálok a sikeredhez!

Karcsi

(Pizza Pizza Hut módra, 2010.02.17 23:09)

Kipróbáltam a receptet, nagyon jól sikerült! (Igaz, a sütőpapír egy kicsit hozzáragadt az aljához... :) )
Mindig ilyen tésztájú pizzát akatam sütni, de csak most sikerült először, nagy sikere volt. Nagyon köszönöm!

Hellának

(Szamóca, 2010.01.11 09:54)

Szia!
Az az igazság, hogy még soha nem mértem le, hogy mennyi ideig sütöm. Addig, amíg a sajt elkezd pirulni a tetején.

Sütési idő

(Hella, 2010.01.08 19:56)

Szia,

Ezt mennyi ideig szoktad sütni?

Szép napot

Sütés

(Szamóca, 2010.01.07 11:20)

Szia!
Az az igazság, hogy én semmit nem sütök légkeveréssel a habcsókon kívül. Szóval maximálisan egyetértek veled abban, hogy a pizzát simán, légkeverés nélkül süssük.

Sütési problematika

(Dévid, 2010.01.06 19:44)

Szia!
Egyetlen pizza receptem sem sikerült.(ez a 3.) Mindig nyers maradt a tészta, pedig már elő is sütöttem.
Rájöttem a hibára.Azt hiszem legalábbis. Tilos légkeverésesen sütni,mert kiszárad a széle és utána sose sül át rendesen,ha mégis, akkor olyan réteges lesz,mint a pászka, pedig 100 évet gyúrtam. plusz még a teteje is hamarabb megég a légkeverésesen.

Pizzamártás

(Szamóca, 2009.11.07 19:53)

Szia Ruby!
Nagyon szépen köszönöm a receptet! Ki fogom próbálni.

pizzamártás

(Ruby, 2009.11.07 18:33)

Üdv!
Nagyon finom ez a pizza.
Én legutóbb a paradicsomos mártás mellé fokhagymás- tejfölöset is csináltam. Az is nagyon fincsike, érdemes kipróbálni.
1 tejfölbe ízlés szerint belenyomunk 2-3 gerezd fokhagymát, és ezzel kenjük meg a pizzát.
További jó pizzázást!

Kátyának

(Szamóca, 2009.11.02 10:12)

Szia Kátya!
Nagyon örülök, hogy ekkora sikered volt a pizzával!