SONKÁS-HAGYMÁS PIZZA
Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, fél kocka (2-3 dkg) élesztő, 10 dkg vaj, 2 dl tej, egy kiskanál cukor, két mokkáskanál só.
A feltéthez: pizzamártás, 20 dkg apróra vágott sonka, 1 lila hagyma, sajt.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a puha vajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve minimum fél órát kelesztjük (legalább kétszeresére kell nőnie).
Amikor megkelt, a tésztát 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk. Tepsibe terítjük, megkenjük pizzamártással. A mártásra reszelt sajtot szórunk jó bőven. Erre jönnek a sonkakockák, majd a hagymakarikák. Ha van friss bazsalikom a háznál, szórjuk meg vele a pizza tetejét.
A pizzát ezután előmelegített 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
nagyon jó hétfőn meg is csináljuk
faforgács
(Szamóca, 2009.12.01 12:25)
Köszönöm szépen ezt a remek ötletet!
Nem lesz tőle füst a konyhában?
faforgács
(Szamóca, 2009.12.01 10:31)Kemencében sütöd a pizzát vagy a sütőbe teszed a faforgácsot?
voloszínü a pizzárol
(katona, 2009.12.01 06:30)
én meg a mikor sütöm akkor bökk fa forgácsot teszek alá és nagyon jo aromát ad a pizzának
Pizza
(Elf, 2009.08.01 11:57)
Szia!
Én a pizzatésztába bele szoktam gyúrni egy kis oreganot, és így tök jó ízt ad neki! :D
pizza
(emilia, 2013.01.13 11:42)