Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SONKÁS-HAGYMÁS PIZZA

2008.01.09

Hozzávalók:

A tésztához: 50 dkg liszt, fél kocka (2-3 dkg) élesztő, 10 dkg vaj, 2 dl tej, egy kiskanál cukor, két mokkáskanál só.

A feltéthez: pizzamártás, 20 dkg apróra vágott sonka, 1 lila hagyma, sajt.

   

p1300877-dd.jpg

 

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a puha vajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve minimum fél órát kelesztjük (legalább kétszeresére kell nőnie).

Amikor megkelt, a tésztát 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk. Tepsibe terítjük, megkenjük pizzamártással. A mártásra reszelt sajtot szórunk jó bőven. Erre jönnek a sonkakockák, majd a hagymakarikák. Ha van friss bazsalikom a háznál, szórjuk meg vele a pizza tetejét.

A pizzát ezután előmelegített 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

pizza

(emilia, 2013.01.13 11:42)

nagyon jó hétfőn meg is csináljuk

pizza

(Annamari04, 2011.12.08 18:46)

köszönöm! nagyon finom volt!!

faforgács

(Szamóca, 2009.12.01 12:25)

Köszönöm szépen ezt a remek ötletet!
Nem lesz tőle füst a konyhában?

a pizza

(katona, 2009.12.01 12:15)

a sütőben egy fén edénybe ami birja a hőt

faforgács

(Szamóca, 2009.12.01 10:31)

Kemencében sütöd a pizzát vagy a sütőbe teszed a faforgácsot?

voloszínü a pizzárol

(katona, 2009.12.01 06:30)

én meg a mikor sütöm akkor bökk fa forgácsot teszek alá és nagyon jo aromát ad a pizzának

Oregano

(Szamóca, 2009.08.01 18:57)

Köszönöm szépen! Nagyon jó ötlet. Ki fogom próbálni. :)

Pizza

(Elf, 2009.08.01 11:57)

Szia!
Én a pizzatésztába bele szoktam gyúrni egy kis oreganot, és így tök jó ízt ad neki! :D