ZÖLDSÉGES PIZZA
Hozzávalók:
A pizzatésztához: 50 dkg liszt, fél kocka (2,5 dkg) élesztő, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 kávéskanál só, 1 kiskanál cukor (esetleg egy-két gerezd reszelt fokhagyma).
A feltéthez: pizzamártás (a receptjét itt találod meg: PIZZAMÁRTÁS), sajt (minél több és lehetőleg többféle), párolt gomba, főtt bab, főtt kukorica, erőspaprika, paradicsom, brokkoli, karfiol vagy bármilyen zöldség ízlés szerint. (A kemény zöldségeket félpuhára pároljuk.)
Elkészítés:
Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, hogy a tetején vastag hab képződjék. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. egy órát kelesztjük. Amikor megkelt, négy vékony körlappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük pizzamártással. Elosztjuk rajtuk a sajtot és a zöldségeket, és 250 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a pizzákat.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
sziasztok hogy vagytok en fogok csinalni meg ijent nagyon finom lesz az etel
Kedves Marika!
(Szamóca, 2008.04.25 22:21)Csodállak azért, hogy a búzát is te szoktad megőrölni. Én itt még nem tartok. A boltban veszem a lisztet. Bio tönkölylisztet szoktam használni mindenhez, amihez liszt kell.
palasthy.m@gmail.com
(marika, 2008.04.25 18:16)búzát örlök,és kevés korpát kiszitálok,hogy könnyű legyen a kenyér.Kézzel dagasztok,és mikor milyen a kivánság.kreumplis,vagy magos,csak szezám,vagy len,szezám,szotyi,stb.bele is,meg a tetejére is.sütöben sütjük.
Szia!
(Szamóca, 2008.04.24 16:58)Te is otthon sütöd a kenyeret? De jó! Én is. Te hogyan? Milyen lisztből? És miket raksz még bele? Gépben vagy sütőben?
palasthy.m@gmail.com
(marika, 2008.04.24 15:29)ezt mi is szoktuk csinálni,amikor nincs időm kenyeret sütni:)
nem mondom meg
(abel, 2011.08.10 08:29)