Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BABOS TONHALSALÁTA

2008.01.29

Hozzávalók: 30 dkg párolt tonhal (jó hozzá a konzerv is), 2 doboz konzerv óriás szemű fehérbab (vagy fél kiló óriás fehérbab sós vízben puhára főzve), 2 szál újhagyma (vagy egy kisebb fej lilahagyma vagy mogyoróhagyma), 1 kis gerezd fokhagyma, 3 közepes paradicsom (vagy 1 dl sűrű paradicsomlé), fél mokkáskanálnyi kakukkfű és oregano, 1 babérlevél, só, csipetnyi cukor, 1 evőkanál étolaj.

  

Kép

 

 Elkészítés:

A paradicsomok héját lehúzzuk, a paradicsomhúst felkockázzuk és félretesszük.

A hagymát vékony karikákra vágjuk és az olajban átforgatjuk. (Az újhagymának csak a fehér részét használjuk, a zöldjét félretesszük, és tálaláskor a saláta tetejére karikázzuk. A hagymát nem szabad megsütni. Épp csak néhány másodpercig kevergesd az olajon.)

Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, a fűszereket és a fokhagymagerezdet és 10-12 percig kevergetve főzzük.

Amikor a paradicsomos mártás besűrűsödött, kivesszük a fokhagymát és a babérlevelet, ha kell, utánízesítjük a paradicsomot, aztán beleöntjük a babot. (Ha konzervet használsz, a levét öntsd le!) Jól összekeverjük, 1-2 percig főzzük együtt, aztán levesszük a tűzről.

Végül lazán belekeverjük a tonhaldarabokat ügyelve arra, hogy a hal ne törjön össze.

Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Friss péksüteménnyel kiadós vacsora.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.