Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BROKKOLI SALÁTA

2008.01.29

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli (lehet fagyasztott is), 2 közepes fej lilahagyma, 1 szál sárgarépa, egy kiskanál ecet, egy kiskanál olivaolaj, só, cukor, csipetnyi őrölt fehérbors, enyhén megpirított fenyőmag, szezámmag vagy napraforgómag.

  

Kép

  

Elkészítés:

A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve forrásban levő sós vízbe dobjuk. Ha friss brokkolit használunk, 5-6 percig, a fagyasztott brokkolit 2-3 percig főzzük. (Nem szabad túl puhára főnie, roppanósnak kell maradnia.) Ezután a brokkolit hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük és félretesszük.

Egy deci vízből, az ecetből, olajból, cukorral, sóval és fehérborssal salátaöntetet keverünk. (A só és cukor mennyiségét ízlés szerint állítsuk be.)

A lilahagymát vágjuk vékony karikákra, a répát pedig nagyon vékony csíkokra.

A brokkolit forgassuk össze a hagymakarikákkal és a répacsíkokkal, öntözzük meg a salátaöntettel, és szórjuk meg a pirított magvakkal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vakaki:P

(bebbe, 2010.09.22 20:51)

brokkoli
a brokkoli a legjobb kaja a világon!!!!:D