CÉKLASALÁTA
Hozzávalók:
Cékla, ecet, cukor, só, reszelt torma, babérlevél, kömény.
Elkészítés:
A céklát jól megmossuk, aztán meghámozzuk. Annyi vízben, ami jól ellepi, a babérlevéllel, tormával és köménnyel puhára főzzük. (Főzés közben az elpárolgott vizet folyamatosan pótolni kell.) Amikor megfőtt, kivesszük a főzővízből, a visszamaradt főzővizet átszűrjük, aztán ecetet, cukrot és sót keverünk bele. (Meg kell kóstolni, hogy megállapítsuk, mennyi kell. Úgy jó, ha kicsit túl savanyúnak érezzük.) Ezután a céklákat értelemszerűen földaraboljuk. Ha nagyon aprók, egyben is hagyhatjuk, ha kicsit nagyobbak, felezzük, negyedeljük őket, a nagyokat pedig karikákra vágjuk. De van, aki szálasra gyalulva szereti. A darabolt céklát visszatesszük az ízesített főzővízbe. Mire a víz kihűl, a cékla már át is itatódott a salátalével, de másnapra még finomabb lesz.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nem így szoktam ,a céklát előbb megfőzöm vagy a gáz sütőben megsütöm aztán szeletelem, nem nyersen.A fűszerezés stimmel.De ahány ház annyi szokás.
Céklasaláta
(Bernadeette, 2009.10.23 18:13)A cékla nagyon egészséges eledel. Én is hasonlóan készítem, ve van egy kis eltérés, köménymagot is teszek bele. Így számomra még izletesebb.
cékla salátáról
(Ica, 2014.08.14 11:22)