CSIRKESALÁTA
Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg morzsolt, főtt kukorica, kb. 30 dkg sült vagy főtt csirkehús kockákra vágva (nagyon jó hozzá a maradék sültcsirke vagy a húslevesben főtt csirkehús), 2 dl majonéz, 1 teáskanál mustár, só, őrölt bors. (Ez a saláta nagyon finom ezersziget öntettel is, de választhatsz a salátához más öntetet is: SALÁTAÖNTETEK.)
Elkészítés:
A húst kicsontozzuk és apróra vágjuk. A majonézt kikeverjük a mustárral, kis sóval és őrölt borssal ízesítjük. A húst összeforgatjuk a kukoricával és a salátaöntettel.
EZERSZIGET ÖNTET
Hozzávalók:
1,5 dl majonéz, 2 főtt tojás sárgája (a fehérjéket máshoz használjuk fel vagy belekeverjük a salátába), só, őrölt bors bors, 1 vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 3 kis csemege uborka, 1 evőkanál ketchup, 3 evőkanál tejszín.
Elkészítés:
A hagymát, paprikát és a csemege uborkákat apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a majonézt és a ketchupot. A tojássárgákat összetörve a tejszínnel együtt a mártásalaphoz adjuk, ezután én merülőmixerrel pépesíteni szoktam, hogy nagyjából sima legyen, de aki szereti darabosan, az csak keverje össze. Végül sóval, borssal ízesítjük.
Saláta
(Szamóca, 2011.02.13 17:20)