Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSIRKESALÁTA

2008.01.27

Hozzávalók (4 személyre):

30 dkg morzsolt, főtt kukorica, kb. 30 dkg sült vagy főtt csirkehús kockákra vágva (nagyon jó hozzá a maradék sültcsirke vagy a húslevesben főtt csirkehús), 2 dl majonéz, 1 teáskanál mustár, só, őrölt bors. (Ez a saláta nagyon finom ezersziget öntettel is, de választhatsz a salátához más öntetet is: SALÁTAÖNTETEK.)

 

p1280575-ff.jpg

 

Elkészítés:

A húst kicsontozzuk és apróra vágjuk. A majonézt kikeverjük a mustárral, kis sóval és őrölt borssal ízesítjük. A húst összeforgatjuk a kukoricával és a salátaöntettel.

 

 

EZERSZIGET ÖNTET


Hozzávalók:

1,5 dl majonéz, 2 főtt tojás sárgája (a fehérjéket máshoz használjuk fel vagy belekeverjük a salátába), só, őrölt bors bors, 1 vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 3 kis csemege uborka,  1 evőkanál ketchup, 3 evőkanál tejszín.

Elkészítés:

A hagymát, paprikát és a csemege uborkákat apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a majonézt és a ketchupot. A tojássárgákat összetörve a tejszínnel együtt a mártásalaphoz adjuk, ezután én merülőmixerrel pépesíteni szoktam, hogy nagyjából sima legyen, de aki szereti darabosan, az csak keverje össze. Végül sóval, borssal ízesítjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Saláta

(Szamóca, 2011.02.13 17:20)

Szia!
Persze hogy fogyaszthatják fogyókúrázók is, de minél kevesebb öntettel.

csirkesalata

(Nikolettanak, 2011.02.13 17:16)

hat ez nagyon jo recept es fogyasztahatjak fogyokurasok is????,