Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FETÁS SALÁTA

2008.01.24

Hozzávalók (4 személyre):

1 saláta apróra tépkedve (lehet jégsaláta, lollo rosso, madársaláta, tölgysaláta, ruccola, endívia... vagy mindezek keveréke), 2 főtt tojás, 20 dkg uborka, 10-15 db koktélparadicsom vagy 5 db közepes paradicsom negyedekbe vágva, 15 dkg sós fehér sajt (lehet pl. feta), olivaolaj, csipetnyi őrölt fehérbors.

  

Kép

       

Elkészítés:

A tépkedjük össze, az uborkát karikázzuk föl, a tojásokat negyedeljük.

Egy evőkanálnyi olivaolajba szórjunk 1 csipetnyi őrölt borsot, keverjük el, és csöpögtessük az összeforgatott salátára, uborkára, paradicsomra.

Tördeljük bele a sajtot, és ezzel is keverjük össze.

A salátát adagoljuk négy tálkába, és osszuk el az adagok tetején a tojásnegyedeket.

 

Tipp:

Természetesen tehetünk a salátába másfajta zöldségeket is. Nagyon finom pl. retekkel, újhagymával.

Olivaolaj helyett megöntözhetjük fél deci tejföl és fél deci natúr joghurt enyhén megborsozott vagy apróra vágott snidlinggel ízesített keverékével is.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.