FETÁS SALÁTA
Hozzávalók (4 személyre):
1 saláta apróra tépkedve (lehet jégsaláta, lollo rosso, madársaláta, tölgysaláta, ruccola, endívia... vagy mindezek keveréke), 2 főtt tojás, 20 dkg uborka, 10-15 db koktélparadicsom vagy 5 db közepes paradicsom negyedekbe vágva, 15 dkg sós fehér sajt (lehet pl. feta), olivaolaj, csipetnyi őrölt fehérbors.
Elkészítés:
A tépkedjük össze, az uborkát karikázzuk föl, a tojásokat negyedeljük.
Egy evőkanálnyi olivaolajba szórjunk 1 csipetnyi őrölt borsot, keverjük el, és csöpögtessük az összeforgatott salátára, uborkára, paradicsomra.
Tördeljük bele a sajtot, és ezzel is keverjük össze.
A salátát adagoljuk négy tálkába, és osszuk el az adagok tetején a tojásnegyedeket.
Tipp:
Természetesen tehetünk a salátába másfajta zöldségeket is. Nagyon finom pl. retekkel, újhagymával.
Olivaolaj helyett megöntözhetjük fél deci tejföl és fél deci natúr joghurt enyhén megborsozott vagy apróra vágott snidlinggel ízesített keverékével is.