GRILLEZETTPADLIZSÁN-SALÁTA
Hozzávalók (4 személyre):
2 közepes nagyságú padlizsán,2 evőkanál olivaolaj, 4 közepes nagyságú paradicsom, 20 dkg feta sajt.
Az öntethez: 1 közepes lilahagyma, 2 evőkanál olivaolaj, 1 evőkanál édes balzsamecet, 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű (ha szárított, csak fél mokkáskanál), 1 mokkáskanál aprított bazsalikom (ha szárított, csak fél mokkáskanál), csipetnyi őrölt bors. (Az öntetbe nem kell só, mert a feta elég sós.)
Elkészítés:
A padlizsánokat kisujjnyi vastag karikákra vágjuk, olivaolajjal megspricceljük (legjobb olajszóróval, de ha az nincs, akkor kenőecsettel kenjük nagyon vékonyan a padlizsánkarikákra az olajat), grillsütőben vagy grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
A megsült padlizsánkarikákat tányérra rendezzük. Melléjük, rájuk szórjuk a kimagozott, apró kockákra vágott paradicsomot. Rámorzsoljuk a fetát. Végül az ételt meglocsoljuk az öntettel.
Tipp:
Ez a saláta elkészítheted másfajta öntetekkel is.
A mentás öntethez két evőkanál olivaolajat összekeverünk két evőkanál citromlével, csipetnyi őrölt borssal és 5-6 apróra vágott mentalevéllel. Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kis apróra vágott csilit is. A padlizsánt, paradicsomot, fetát ezzel az öntettel locsoljuk meg.
Az olivás öntethez két evőkanál olivaolajat összekeverünk két evőkanál citromlével, csipetnyi őrölt borssal és 4-5 apróra vágott olivabogyóval.
A korianderes öntethez két evőkanál olivaolajat összekeverünk egy evőkanál citromlével, egy evőkanál apróra vágott friss korianderrel és egy nagyon finomra reszelt fokhagymagerezddel.
Recept
(Szandra, 2013.04.02 12:18)