Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GRILLEZETTPADLIZSÁN-SALÁTA

2011.07.10

Hozzávalók (4 személyre):

2 közepes nagyságú padlizsán,2 evőkanál olivaolaj, 4 közepes nagyságú paradicsom, 20 dkg feta sajt.

Az öntethez: 1 közepes lilahagyma, 2 evőkanál olivaolaj, 1 evőkanál édes balzsamecet, 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű (ha szárított, csak fél mokkáskanál), 1 mokkáskanál aprított bazsalikom (ha szárított, csak fél mokkáskanál), csipetnyi őrölt bors. (Az öntetbe nem kell só, mert a feta elég sós.)

grillezett-padlizsan-salata-023-dd.jpg

  

Elkészítés:

A padlizsánokat kisujjnyi vastag karikákra vágjuk, olivaolajjal megspricceljük (legjobb olajszóróval, de ha az nincs, akkor kenőecsettel kenjük nagyon vékonyan a padlizsánkarikákra az olajat), grillsütőben vagy grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük.

A megsült padlizsánkarikákat tányérra rendezzük. Melléjük, rájuk szórjuk a kimagozott, apró kockákra vágott paradicsomot. Rámorzsoljuk a fetát. Végül az ételt meglocsoljuk az öntettel.

 

grillezett-padlizsan-salata-026-ee.jpg

  

Tipp:

Ez a saláta elkészítheted másfajta öntetekkel is.

A mentás öntethez két evőkanál olivaolajat összekeverünk két evőkanál citromlével, csipetnyi őrölt borssal és 5-6 apróra vágott mentalevéllel. Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kis apróra vágott csilit is. A padlizsánt, paradicsomot, fetát ezzel az öntettel locsoljuk meg.

Az olivás öntethez két evőkanál olivaolajat összekeverünk két evőkanál citromlével, csipetnyi őrölt borssal és 4-5 apróra vágott olivabogyóval.

A korianderes öntethez két evőkanál olivaolajat összekeverünk egy evőkanál citromlével, egy evőkanál apróra vágott friss korianderrel és egy nagyon finomra reszelt fokhagymagerezddel.

 

 

p1020205-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Recept

(Szandra, 2013.04.02 12:18)

Nyílt tűzön is meg lehet ezt az ételt csinálni?