Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KELBIMBÓ SALÁTA

2008.01.18

Hozzávalók:

50 dkg kelbimbó, 2 közepes paradicsom, egy kis csokor snidling (vagy egy kis fej lilahagyma), só, ecet, olivaolaj, cukor.

 

Kép

 

Elkészítés:

A kelbimbót sós vízben megpároljuk. Vigyázat, ne főzzük szét!

Egy evőkanál ecetből, egy evőkanál olivaolajból, fél deci vízből, fél mokkáskanál sóval és ízlés szerinti mennyiségű cukorral (vagy édesítőszerrel) és az apróra vágott snidlinggel (vagy nagyon kicsi kockákra, esetleg vékony karikákra vágott lilahagymával) salátaöntetet keverünk.

A kelbimbót alaposan lecsöpögtetjük és kihűtjük.

A paradicsomokat kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

Összekeverjük a kelbimbót a paradicsommal és megöntözzük a salátaöntettel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.