Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MAJONÉZES SALÁTA SONKÁVAL

2008.01.15

Hozzávalók:

1 fej jégsaláta, 10 dkg sonka, 2 kis fej lilahagyma vagy 2-3 szál zöldhagyma, 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál mustár, csipetnyi (fehér)bors, pár csepp citromlé, 1 evőkanál étolaj.

  

Kép

  

Elkészítés:

A sonkát vágjuk apró kockákra, és egy evőkanálnyi olajon pirítsuk meg, aztán tegyük félre.

A majonézt keverjük össze a tejföllel, a mustárral, a borssal és pár csepp citromlével.

A salátát tépkedjük kis darabokra. A hagymát vágjuk vékony karikákra (a zöldhagymát a zöldjével együtt).

A salátát forgassuk össze a hagymával, keverjük bele a majonézes öntetet, aztán a sonkadarabok háromnegyed részét.

A salátát frissen, a maradék sonkával megszórva tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.