Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


NARANCSOS SALÁTA

2008.01.14

Hozzávalók:

Különböző - inkább semleges ízű - salátalevelek (jégsaláta, lollo rosso, madársaláta, fejessaláta...), koktélparadicsom (jó a hagyományos paradicsom is, de annak csak a kimagozott, kockákra vagy csíkokra vágott húsát használjuk föl), néhány szem kék szőlő, narancs.

Az öntethez: pár csepp balzsamecet, citromlé, pici só, csipetnyi frissen őrölt bors, pici porcukor vagy méz.

    

Kép

    

Elkészítés:

A salátaleveleket összetépjük, a koktélparadicsomot és a szőlőszemeket félbevágjuk, A narancsot kifilézzük (teljesen megszabadítjuk a héjától és a hártyáitól).

Az öntet hozzávalóit összekeverjük. (Ízlésünknek megfelelően állítsuk be a fűszerezést.)

A saláta hozzávalóit salátástálba szórjuk és megcsöpögtetjük az öntettel.

Rögtön tálalható.

 

Tipp:

Ha szereted a friss ízeket, próbáld ki ezt a salátát némi összevágott mentalevéllel vagy citromfűlevéllel megszórva!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.