GÖRÖG BABSALÁTA
Hozzávalók:
50 dkg főtt gyöngybab vagy 2 doboz konzerv fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl sűrű paradicsomlé (paradicsompüré), 2-3 babérlevél, só, cukor, olaj.
Elkészítés:
A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és a fokhagymagerezddel együtt olajban átforgatjuk, majd a fokhagymagerezdet kidobjuk. A konzervbab levét leöntjük, a babot leöblítjük, majd hozzákeverjük a hagymához, beletesszük a babérlevelet, beleöntjük a paradicsompürét. Ízlés szerint cukrozzuk és sózzuk, majd néhány percig összefőzzük.
Jól lehűtve tálaljuk.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
a recept jó de én egy kicsit többet tettem mindenből. plusz hozzá adtam még egy kis taco szószt meg egy csipet száritott bazsalikomot is. nagyon jó lettOIAD9
a receptről
(pipi, 2011.12.30 22:02)